Baby Glimpse
Blog & Vlogs

VLOG 10 | Thuis bevallen vs Ziekenhuis bevallen

Twijfel jij waar je wil gaan bevallen? Thuis, in je eigen bed? Of toch liever in het ziekenhuis?


Bekijk nu mijn video waarbij ik je de voor- en nadelen bespreek van beide locaties om te bevallen.


Vergeet je niet te abonneren om op de hoogte te blijven van alle informatie en tips rondom zwangerschap, bevallen en baby's!


Lees meer

De tips tegen misselijkheid in je zwangerschap

Je trekt de geur van koffie ineens niet meer. Je normaal o zo favoriete ontbijtje kan je ineens niet meer binnenhouden.. Helaas heeft ongeveer 90% van alle zwangeren last van misselijkheid in het eerste trimester van de zwangerschap. Deze misselijkheid gaat soms zelfs gepaard met regelmatig overgeven.


Lees meer

Darmkrampjes

Tijdens de zwangerschap hoor je het al regelmatig om je heen.. Geniet nog maar van je rust, straks is het over! Je bereid je mentaal voor op slapeloze nachten. Maar wat als je kindje alleen maar last heeft van darmkrampjes. Het huilen is zelfs bij de buren te horen en je zit met je handen in het haar! “Kon ik maar iets voor mijn kindje doen!”

Lees meer

Help! Ik heb zwangerschapssuiker!!

Zwangerschapsdiabetes, ook wel zwangerschapssuiker genoemd, is iets wat tegenwoordig erg vaak voorkomt bij zwangeren. 1 op de 20 zwangere ontwikkelt zwangerschapsdiabetes. Veel mensen denken dat zwangerschapsdiabetes alleen maar voorkomt bij vrouwen die ontzettend veel zoetigheden nuttigen en/of die een hoog BMI hebben. Helaas hebben alle zwangeren kans om zwangerschapsdiabetes te ontwikkelen. Ook als je maatje 36 hebt en je iedere dag trouw je smoothie nuttigt.

Lees meer

Borstvoeding, krampjes & reflux

Je bent bevallen. Binnen een uur geeft je verloskundige het advies om je kindje al kennis te laten maken met je borst. Als je je kindje bloot op je buik legt, zul je merken dat een kind als instinct heeft om naar de groter en donker geworden tepels te willen kruipen. Je hebt zelf het idee dat er nog helemaal geen melk inzit, maar toch zul je misschien al een klein druppeltje melk waarnemen. Joepie! De eerste productie is daar.

Lees meer

“Build the brand” - met Sparkforce

Beginnend bij het begin. Ik was verloskundige en na mijn eerste kindje begonnen de onregelmatige werktijden en 24 uurs-diensten aan me te knagen. Ik kwam energie te kort en ik dacht, ik wil eruit. Na goede gesprekken te hebben gevoerd met mijn vriend kwam ik steeds meer tot de conclusie, ik wil iets voor mezelf. Eigen baas zijn en vooral eigen tijden kunnen indelen. Mijn passie ligt wel bij alles wat met zwangerschap, baby’s en moederschap te maken heeft dus uiteindelijk vond ik het starten van een echopraktijk de juiste keus.

Lees meer

Flesjes & fopspenen: welke zijn het fijnst

Tijdens de echo zien wij vaak de handjes bij het gezichtje van de kinderen. Duimt het kindje nou? In de buik hebben kinderen nog niet echt een zuigbehoefte. Wel vinden ze het fijn om hun handen zo dicht mogelijk bij hun gezicht te houden. Zodra de kindjes ter wereld komen, verandert dit direct. Ze lijken niet verzadigbaar! Als je je pink in de mond stopt van je kindje, zul je merken wat een zuigbehoefte dat kleine wezentje al heeft.


Lees meer

The Baby Glimpse Goodiebag - part 2

In part 1 hebben jullie al een heleboel mooie merken, producten en acties voorbij zien komen. Maar we hebben hard gewerkt om nog veel meer moois aan dit rijtje toe te voegen. Vandaar dat er ook een part 2 komt. Hier komen de volgende top merken die wij mogen toevoegen aan onze unieke goodiebag.

Lees meer