Baby Glimpse
Blog & Vlogs

Wat voor mama word jij?

Een vriendin zijn, een zus zijn, een tante zijn, een collega zijn.. Je bent het automatisch en vaak sta je er niet bij stil. Maar ‘Mama zijn’ klinkt toch wel als een groter begrip. Het is en blijft zo spannend als je mama gaat worden. Hoe zal jij zijn als mama? Wat vind jij belangrijk als rol als moeder. Het zijn allemaal dingen wat misschien wel fijn is om even bij stil te staan, voordat je echt mama wordt.

Lees meer

A Boy or a Girl

Ik ben 14 weken zwanger! Joepie, het is zover. Nu kunnen ze met de echo zien of je een jongetje of een meisje bent! Vol verwachting ben ik onderweg naar de echopraktijk! Met een bonkend hart kijk ik naar de wand waar mijn kleine wonder groot op wordt geprojecteerd. Daar ben je. Nog zo klein, maar al zo perfect. Ik kan niet wachten om te weten of ik roze of blauw kan gaan shoppen. Tijdens de echo maakt de echoscopiste onwijs veel mooie foto’s, we zien en horen het hartje tekeer gaan. De beentjes zwaaien de lucht in en wanneer je rustig gaat liggen, liggen je onderbeentjes te schattig over elkaar heen gekruist en je ligt met de handjes omhoog langs je hoofdje. Zo lig ik ook het liefst! Prachtig dit. Alles ziet er gelukkig goed uit op de echo. Dat is toch wel het allerfijnste om te horen.

Lees meer

#VLOG | Zwanger.. Bandenpijn & Bekkenklachten

AUGHH..

Je bent zwanger en te lang lopen, zitten en staan voelt niet fijn.

Lees meer

Zwanger! Wat nu??

Blog Jacqueline Steenbeek – Baby Glimpse Prenataal Echocentrum

Je ziet een plusje verschijnen op je zwangerschapstest! Is het echt waar? Ben ik zwanger?? Er raast van alles door je heen.. een klein wondertje is op komst. Wat moet ik allemaal regelen? Wanneer gaan we het onze familie en vrienden vertellen?

Lees meer

#VLOG | Zwangerschapswens

Heb je samen met je partner besloten om graag zwanger te willen worden? Waar moet je dan rekening mee houden?

Lees meer

Last van je hormonen? #$^$%&

Je gaat op de weegschaal staan… 6 kilo zwaarder!! En je bent net 15 weken onderweg. ’s Avonds is het feestje van je beste vriendin. Je wil graag nog je favoriete broek aantrekken, maar met verschillende jumps krijg je alsnog je broek niet aan. Dan maar die wijde jurk aan voor het feestje. Opgedoft en wel kom je beneden. Je vriend kijkt je van top tot teen aan, wat heb je nu toch aangetrokken. Met een flinke sneer roep je boos: “Houd je mond! Ik pas helemaal niks meer!!”

Lees meer

De eerste voeding

Ze is nog geen uur oud en daar ligt ze dan, bloot op mijn borst. Hier had ik negen maanden naar uitgekeken! Met een rollercoaster aan emoties die door mijn lichaam heen razen, bewonder ik mijn dochter. Ze maakt lieve zachte geluidjes en deze maken al snel plaats voor hard gehuil. Met heel veel kusjes probeer ik haar te sussen. Daarna leg ik haar aan de borst en zodra ze mijn tepel in haar mond heeft, begint haar zuigtechniek op gang te komen. Wat geweldig hoe moedernatuur dit allemaal heeft geregeld.

Lees meer

Fit erin - Fit eruit

Midden in de nacht word ik wakker. Nee toch?! Heb ik nu in mijn broek geplast? Van schrik spring ik uit bed. Voor ik kan beseffen wat er aan de hand is, voel ik een waterval langs mijn benen lopen. GEBROKEN VLIEZEN!! De start van de bevalling is daar! Maar hoe nu verder? Gaat het vannacht gebeuren? Of misschien toch pas morgen?

Lees meer