Baby Glimpse
Blog & Vlogs

Rode vlekjes bij je baby - Haemangiomen

Een plotseling verschijnend rood vlekje op de huid bij je baby. Waarschijnlijk schrik je hiervan. Wat kan het zijn? Gaat het nog weg?

Lees meer

Schisis / hazenlip

Vandaag staat er een echo gepland! Weer je kindje kunnen zien bewegen. Hoe groot zal hij/zij nu zijn? De ene zwangere gaat met veel enthousiasme naar de echo. De ander gaat met veel zenuwen; is alles wel goed?


Lees meer

​Wat moet je weten over je bloeddruk tijdens je zwangerschap?

Als je al een keer een afspraak hebt gehad bij je verloskundige, dan zal je waarschijnlijk wel weten dat het meten van je bloeddruk een belangrijk onderdeel is ter controle van je zwangerschap. Met een grote regelmaat wordt deze gemeten. Wist je dat een zwangere bij een eerste zwangerschap 10-15% kans heeft om een hoge bloeddruk te ontwikkelen? Bij een tweede zwangerschap wordt deze kans kleiner.


Lees meer

Neem jij de 22 weken prik?

Je bent zwanger en wordt overladen met informatie. Een bloedonderzoek, regelmatige controle van je bloeddruk, een suikertest, een nipt-test, de 20 weken echo en dan ook nog een vaccinatie tijdens je zwangerschap.. Bij ieder bezoek aan je verloskundige ontvang je wel weer informatie over onderzoeken e.d. tijdens je zwangerschap.


Lees meer

VLOG #11 | Mijn bevallingsverhaal

Hoe verliep mijn eerste bevalling?!

Als verloskundige heb ik ontzettend veel bevallingen gezien en begeleid. Ik had alle scenario's in gedachten, maar net niet deze..

Watch the video for my story.

xx

Jacqueline

Lees meer

VLOG 10 | Thuis bevallen vs Ziekenhuis bevallen

Twijfel jij waar je wil gaan bevallen? Thuis, in je eigen bed? Of toch liever in het ziekenhuis?


Bekijk nu mijn video waarbij ik je de voor- en nadelen bespreek van beide locaties om te bevallen.


Vergeet je niet te abonneren om op de hoogte te blijven van alle informatie en tips rondom zwangerschap, bevallen en baby's!


Lees meer

De tips tegen misselijkheid in je zwangerschap

Je trekt de geur van koffie ineens niet meer. Je normaal o zo favoriete ontbijtje kan je ineens niet meer binnenhouden.. Helaas heeft ongeveer 90% van alle zwangeren last van misselijkheid in het eerste trimester van de zwangerschap. Deze misselijkheid gaat soms zelfs gepaard met regelmatig overgeven.


Lees meer

Darmkrampjes

Tijdens de zwangerschap hoor je het al regelmatig om je heen.. Geniet nog maar van je rust, straks is het over! Je bereid je mentaal voor op slapeloze nachten. Maar wat als je kindje alleen maar last heeft van darmkrampjes. Het huilen is zelfs bij de buren te horen en je zit met je handen in het haar! “Kon ik maar iets voor mijn kindje doen!”

Lees meer