Baby Glimpse
Blog & Vlogs

Gewichtstoename in je zwangerschap

Je ontkomt er niet aan. Zodra je zwanger bent, zullen de cijfers op je weegschaal langzaam (en soms iets sneller) omhoog springen. Veel zwangeren zijn het eerste trimester misselijk en moeten zelfs braken. Het lukt dan soms niet om iedere maaltijd binnen te krijgen/houden, waardoor ze daarom vaak iets zullen afvallen i.p.v. aankomen. Het andere deel van de zwangeren heeft vaak een zodanige misselijkheid dat ze iedere 2 uur wat moeten eten om zich enigszins goed te blijven voelen. En weer een ander deel van de zwangeren heeft te kampen met vreetbuien. Al met al zal iedere zwangere de cijfers op de weegschaal zien verspringen. Maar wat is gemiddeld om aan te komen? Hoe kun je hier de controle over houden?

Lees meer

Wij zijn zwanger!!!

Julia wordt een grote zus! Wat ben ik dankbaar om dit te mogen zeggen! Over een aantal maanden zijn wij niet meer met zijn drieën, maar vormen we een nog iets groter gezin! Voor de tweede keer dit bijzondere avontuur beleven, is toch wel zo speciaal.

Lees meer

Nieuwe VLOG in samenwerking met MOMMYPROOFTV & PUCKABABY !! Slaapschema’s voor je kindje

De nieuwe vlog staat online!! In samenwerking met MOMMYPROOFTV & PUCKABABY hebben wij een onwijs leuke vlog opgenomen met alleen maar handige tips over slaapschema’s voor je kindje!

Lees meer

De dagen voor de bevalling

Je gaat nog even snel wat boodschappen in huis halen voor het eten van vanavond. Terwijl je bij de groente afdeling staat voel je een warme natte straal langs je benen lopen. Ohnee, ik sta toch niet te plassen?!?!?! Je kijkt naar beneden en ziet een klein plasje met water op de grond liggen. GEBROKEN VLIEZEN!! Van schrik laat je de boodschappen kar staan en vlucht je naar buiten, naar huis! Het gaat beginnen..!

Lees meer

De ontwikkelingen van je kindje

Twee eicellen vermenigvuldigen zich in een razend tempo tot honderden.. duizenden cellen. Dat kleine boontje dat je bij 6 weken zwangerschap tijdens de echo ziet, van ongeveer 0,20cm grootte, en nu al met een kloppend hartje zichtbaar. Iedere week groeit het kindje zo hard en verandert er zo veel. Niet gek dat je dus erg moe kunt zijn aan het begin van je zwangerschap. De ontwikkelingen van je kindje vergt nu eenmaal veel energie.

Lees meer

Wat voor mama word jij?

Een vriendin zijn, een zus zijn, een tante zijn, een collega zijn.. Je bent het automatisch en vaak sta je er niet bij stil. Maar ‘Mama zijn’ klinkt toch wel als een groter begrip. Het is en blijft zo spannend als je mama gaat worden. Hoe zal jij zijn als mama? Wat vind jij belangrijk als rol als moeder. Het zijn allemaal dingen wat misschien wel fijn is om even bij stil te staan, voordat je echt mama wordt.

Lees meer

A Boy or a Girl

Ik ben 14 weken zwanger! Joepie, het is zover. Nu kunnen ze met de echo zien of je een jongetje of een meisje bent! Vol verwachting ben ik onderweg naar de echopraktijk! Met een bonkend hart kijk ik naar de wand waar mijn kleine wonder groot op wordt geprojecteerd. Daar ben je. Nog zo klein, maar al zo perfect. Ik kan niet wachten om te weten of ik roze of blauw kan gaan shoppen. Tijdens de echo maakt de echoscopiste onwijs veel mooie foto’s, we zien en horen het hartje tekeer gaan. De beentjes zwaaien de lucht in en wanneer je rustig gaat liggen, liggen je onderbeentjes te schattig over elkaar heen gekruist en je ligt met de handjes omhoog langs je hoofdje. Zo lig ik ook het liefst! Prachtig dit. Alles ziet er gelukkig goed uit op de echo. Dat is toch wel het allerfijnste om te horen.

Lees meer

#VLOG | Zwanger.. Bandenpijn & Bekkenklachten

AUGHH..

Je bent zwanger en te lang lopen, zitten en staan voelt niet fijn.

Lees meer