Baby Glimpse
Blog & Vlogs

Zijn zwangerschapsvitaminen belangrijk?

Dat je extra foliumzuur moet nemen tijdens je zwangerschap, zal je hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan zijn. Ook het advies om extra vitamine D en Calcium wordt momenteel aangeraden door professionals om gezondheidsrisico’s te verlagen.

Maar is het eigenlijk wel nodig om extra vitaminen tijdens je zwangerschap te nemen? Als je gezond en gevarieerd eet, dan krijg je toch al genoeg binnen?

Lees meer

14 weken geslachtsbepaling bij Baby Glimpse

Vanaf 14 weken kun je een geslachtsbepaling laten doen bij Baby Glimpse. Hoe kan je op de echo zien of het een jongen of een meisje is?

Ben jij zwanger? Dan is een normaal verlopende zwangerschap het allerbelangrijkste. Tegenwoordig krijgt iedereen de 13 weken echo aangeboden. Hierbij wordt je kindje al medisch nagekeken. Als alle medische controles goed zijn, dan komt vaak de vraag: Wat zullen wij gaan krijgen? Een jongen of een meisje?

Lees meer

Sport jij tijdens je zwangerschap?

Je bent zwanger. Je energie wordt uit je lichaam gezogen. Om 20:00u heb je het gevoel dat het al middennacht is. Je bent met een regelmatig misselijk en moet soms zelfs overgeven. Aan een rondje hardlopen moet je niet denken!

Lees meer

Rode vlekjes bij je baby - Haemangiomen

Een plotseling verschijnend rood vlekje op de huid bij je baby. Waarschijnlijk schrik je hiervan. Wat kan het zijn? Gaat het nog weg?

Lees meer

Schisis / hazenlip

Vandaag staat er een echo gepland! Weer je kindje kunnen zien bewegen. Hoe groot zal hij/zij nu zijn? De ene zwangere gaat met veel enthousiasme naar de echo. De ander gaat met veel zenuwen; is alles wel goed?


Lees meer

​Wat moet je weten over je bloeddruk tijdens je zwangerschap?

Als je al een keer een afspraak hebt gehad bij je verloskundige, dan zal je waarschijnlijk wel weten dat het meten van je bloeddruk een belangrijk onderdeel is ter controle van je zwangerschap. Met een grote regelmaat wordt deze gemeten. Wist je dat een zwangere bij een eerste zwangerschap 10-15% kans heeft om een hoge bloeddruk te ontwikkelen? Bij een tweede zwangerschap wordt deze kans kleiner.


Lees meer

Neem jij de 22 weken prik?

Je bent zwanger en wordt overladen met informatie. Een bloedonderzoek, regelmatige controle van je bloeddruk, een suikertest, een nipt-test, de 20 weken echo en dan ook nog een vaccinatie tijdens je zwangerschap.. Bij ieder bezoek aan je verloskundige ontvang je wel weer informatie over onderzoeken e.d. tijdens je zwangerschap.


Lees meer

VLOG #11 | Mijn bevallingsverhaal

Hoe verliep mijn eerste bevalling?!

Als verloskundige heb ik ontzettend veel bevallingen gezien en begeleid. Ik had alle scenario's in gedachten, maar net niet deze..

Watch the video for my story.

xx

Jacqueline

Lees meer