Terug naar Blog
foto-blog-zwanger

Wij zijn zwanger!!!

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 15:52

Julia wordt een grote zus! Wat ben ik dankbaar om dit te mogen zeggen! Over een aantal maanden zijn wij niet meer met zijn drieën, maar vormen we een nog iets groter gezin! Voor de tweede keer dit bijzondere avontuur beleven, is toch wel zo speciaal.

Ouderschap! Wanneer ben je er klaar voor? Ben je er überhaupt ooit klaar voor? Rond de leeftijd van 30 zullen meerdere mensen regelmatig te horen krijgen: ‘En..? Wanneer willen jullie kinderen?’ of ‘Wanneer komt de volgende?’

Een zwangerschap is nooit vanzelfsprekend, dus laten we dat vooral niet zo nemen. Het is en blijft een wonder dat twee kleine celletjes zich samen mengen, gaan delen en zich vormen tot een zo gezond mogelijk kindje.

De een wordt bij de eerste poging direct zwanger, terwijl een ander stel maanden bezig is voor een positieve zwangerschapstest. En dan kan het ook gebeuren dat er toch wat extra hulp ingeschakeld moet worden via een fertiliteitsarts. Dit traject kan enorm veel zenuwen, stress, en onzekerheid met zich meebrengen. Dus je kan je voorstellen dat als mensen regelmatig aan je vragen: ‘En, wanneer worden jullie papa en mama?’ Dat het vrij frustrerend kan zijn als je stiekem al maanden bezig bent om zwanger te raken, of zelfs al een traject bent gestart bij een fertiliteitsarts.

Ik mag van geluk spreken, dat wij snel zwanger mochten raken van een tweede wondertje. Julia is pas 2 jaar, maar ze is zo onder de indruk van baby’s. Overal waar ze een baby ziet, moet ze even gaan kijken. Het liefst ook nog een klein aaitje over het hoofdje. Doordat ze zo gek is op baby’s en het liefst met haar vriendjes en vriendinnetjes speelt, kon ik al helemaal niet wacht om ons gezin uit te breiden. Best friends for life! Dat hoop je toch als mama voor je kinderen.

Ik moet zeggen dat ik mij tot de 6 weken zwangerschap enorm goed heb gevoeld. Ik merkte niet dat ik zwanger was. Hierna begon ik te merken dat dat wel het geval was. Ze zeggen dat een zwangerschap een tweede keer zwaarder valt, nou daar ben ik het inderdaad mee eens. Wat een verschil met hoe ik van Julia zwanger was. Toen ben ik er dansend doorheen gegaan. Ik had vrijwel nergens last van, gelukkig! Nu ben ik na het ontbijt alweer moe en zou ik een powernap kunnen doen. Helaas lukt dat natuurlijk niet als je een praktijk moet runnen en een dreumes rond hebt rennen. Met de misselijkheid viel het gelukkig enorm mee. Zoals sommigen geen hap door hun keel kregen, was het bij mij (helaas) het tegenovergestelde. Ik deed bijna aan eten voor twee! Ojee, die kilo’s schieten er zo aan! Over gewichtstoename in je zwangerschap ga ik binnenkort een blog online zetten, met veel tips en feitjes.

Het nieuws bekendmaken! Daar keek ik zo naar uit. Deze zwangerschap hebben wij wat langer gewacht met het vertellen aan de familie. Bij Julia schreeuwde ik het zowat van de daken. Voordat ik de echo bij 6 weken had gehad, wisten onze families van de zwangerschap. Deze keer wilde ik wat langer wachten. Eerst even de echo afwachten en nog even genieten van ons kleine geheimpje. Ook wilde ik het op een originele manier gaan vertellen. Omdat ik wel een beetje creatief ben en van tekenen houd, hadden wij een super leuk idee. Wat als ik een illustratie maak van ons gezinnetje (plus de babybuik)? Julia’s tweede verjaardag kwam er ook bijna aan en ik was ook bezig met de uitnodigingen hiervoor. Wat een perfecte combinatie! Een uitnodiging met een kleine verrassing op het kaartje! Dat werd het idee. Ik maakte een illustratie van ons gezinnetje, inclusief een zwangerschapsbuik en heb deze laten verwerken op een kaart, dat tevens een uitnodiging was voor Julia’s verjaardag. Tadaa! En nu maar hopen dat ze de hint snel zullen zien.

Julia gaf vol trots de ‘uitnodiging’ voor haar verjaardag aan onze familie en lieve vrienden. Zo leuk! Alle vrouwen zagen het direct! En stormde meteen vol enthousiasme op ons af, terwijl de meeste mannen echt vragend opkeken van; ‘Wat is er?’ En wat fijn is het om al deze lieve, vrolijke reacties te mogen ontvangen van iedereen! Wat een geschenk is het toch al die warmte om ons heen <3

Als verloskundige, mama en zwangere lijkt het mij leuk om jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van alles rondom zwangerschap en mama zijn. Dus ook ga ik veel mijn eigen ervaringen met jullie delen! Houdt hiervoor goed mijn social media @prenataalechocentrum in de gaten. Want er gaan nog veel leuke blogs EN VLOGS volgen!!

Liefs x

Jacqueline Steenbeek

Mama van Julia, Verloskundige & Eigenaresse Baby Glimpse Prenataal Echocentrum