Terug naar Blog
foto_uitzetlijst

Uitzetlijst.. Wat kan je zeker goed gebruiken voor je baby?

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 16:19

Je bent zwanger. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij. Heb je alles wel in huis? Ben je er klaar voor? Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken als je voor de eerste keer zwanger bent.

Als je ‘uitzetlijst zwangerschap’ intypt in google, dan krijg je een lijst aan websites die precies aangeven wat je allemaal aan moet schaffen voor je baby. Maar heb je al die spullen wel nodig? Het kost alleen al een fortuin voordat je baby er is.

Ook ikzelf viel hierover tijdens mijn eerste zwangerschap. Ondanks dat ik verloskundige ben en dus in de babywereld zit, was ook voor mij alles nieuw. Ik kwam in een soort baby jungle terecht met ik weet niet hoeveel merken die van alles en nog wat aanboden.

Tijdens mijn oriëntatie online en in verschillende baby winkels, kwam ik erachter dat je echt niet alles nodig hebt, of het beste van het beste hoeft aan te schaffen. Nu bij de tweede zwangerschap is het zo fijn dat je de meeste spullen nog in huis hebt. Graag wil ik jullie enkele tips geven die ik heel fijn vind, wat betreft de voorbereidingen/uitzetlijst voor jouw aanstaande wonder.

Handig is om eerst online rond te neuzen ter oriëntatie wat je mooi vindt aan spulletjes voor de baby. Daarnaast kan je ook inspiratie opdoen bij verschillende grote babywinkels, waar ze babykamers op allerlei manieren inrichten. Hetzelfde geldt voor een kinderwagen. Wat zoek jij in een kinderwagen? Ook in de grote babywinkels bieden ze alle merken en types aan, die je ter plekke kan uitproberen.

Wat ik persoonlijk heel belangrijk vond aan een kinderwagen is dat hij (1) een hoog handvat heeft, omdat ik en mijn vriend erg lang zijn. Dat hij (2) makkelijk en klein inklapbaar is, dat er (3) een grote bak onder de kinderwagen zit voor spullen/boodschappen, (4) het een stevig model is waar je flinke wandelingen mee kan maken, dat (5) je niet met je voeten tegen het onderstel aantrapt als je grote passen neemt en dat (6) je er een maxi-cosi en een extra zitje op kan klikken (voor onze dochter). Eerst had ik een Stokke en die voldeed aan alle verwachtingen, behalve dat hij niet erg klein in te klappen was. Ook past er geen maxi cosi op of extra zitje, en dat is wel handig als je een tweede kind krijgt. En de prijs ter slotte is ook best hoog. Via Baby Glimpse kwam ik in aanraking met Qtus. Wij gaan alleen samenwerkingen aan met merken die bij ons passen en na uitvoerig de kinderwagen te hebben getest kom ik tot de conclusie dat hij aan alle eisen voldoet! Ook is het een nieuw model, dus ik zal niet snel meerdere mensen tegenkomen met deze kinderwagen, wat hem juist uniek maakt. En het fijne is dat hij nog betaalbaar is ook!

Als je weet welke meubels en kinderwagen je wil kopen, dan kan je het beste alles in een keer aanschaffen bij een grote winkel. Vaak zijn ze dan bereid om je ook nog wat extra korting te geven, het kost immers al genoeg! Vaak zit er een lange levertijd op de meubels, dus begin op tijd met je inkopen.

Als je alle grote aankopen hebt gedaan, zoals meubeltjes voor de babykamer, maxicosi, box, kinderwagen, dan kun je beginnen aan het volgende leuke… De accessoires! Welke kleurtinten wil je gaan gebruiken? Welk merk spreekt je aan? Ikzelf houd van rust qua kleuren en dat alle tinten terugkomen. De wafelprint van Koeka vind ik persoonlijk geweldig! Het is tijdloos en in hun nieuwe collectie hebben ze een geweldige zachte bruin/nude kleur opgenomen. Deze kleur past precies bij ons interieur en geeft een rustige sfeer.

Welke accessoires ik zeker zou aanschaffen, wil ik graag met jullie delen. Check vooral of je niet nog meer spullen nodig hebt, maar deze zijn zeker aan te raden.

 • een lakentje en hoeslaken en dekentje voor het wiegje en het bedje.
 • Aerosleep voor het wiegje en bedje.
 • hoes voor je aankleedkussen
 • een fijne warme omslagdoek voor je baby. Puckababy heeft een hele fijne! De Puckababy GOGO. Deze is warm, zacht en kan je ook gebruiken in de maxicosi, door de diepuntsgaten.
 • Slaapzakje voor je baby, begin met het slaapzakje voor de allerkleinste. Ook hierbij raad ik de PIEP inbakerslaapzak van Puckababy aan. Als je kindje groter wordt is de 4 seizoenenslaapzak van Puckababy de beste aankoop die je kan doen! Hij is wat prijzig, maar zeker al het geld waard!!!
 • boxkleed
 • voetenzak voor in de kinderwagen en maxi-cosi. Bij deze raad ik de voetenzak van Koeka aan! Het ontwerp is prachtig, hij is zacht, je kunt ze bestellen in allerlei kleuren en hij blijft mooi!
 • Of je nou borstvoeding of flesvoeding wil geven. Je zult flesjes, speentjes etc een keer willen steriliseren. Dit gaat super makkelijk met de Philips Avent Magnetronstoomsterilisator.
 • Een paar rompertjes, vooral voor de kleinste maat kan het soms fijn zijn om rompertjes te nemen die je niet over het hoofd hoeft te trekken, maar die een omslag met drukknopjes heeft. Zeker voor de aanstaande vaders met trilhandjes, kan dit soms erg fijn zijn 😉
 • Ze groeien enorm snel, dus koop niet te veel babypakjes in de maten 50/56. Je zult er waarschijnlijk enkele cadeau krijgen tijdens je zwangerschap en zodra je baby geboren is. En ze groeien er helaas zo snel weer uit. Het handige is ook om vooral babypakjes met open voetjes te nemen. De babypakjes met dichte voetjes zijn lekker warm, maar deze zul je minder lang aan kunnen doen.
 • Genoeg mutsjes, zeker als je uitgerekend ben in de herfst/winter.

Mocht je borstvoeding willen gaan geven, dat is het niet nodig om al een kolf aan te schaffen tijdens je zwangerschap. Kijk eerst hoe het loopt. Mocht je een kolf nodig hebben in je kraamweek, dan kan je deze ook eerst huren.

Daarnaast zal je bevalling langzaamaan steeds dichterbij komen. Vergeet niet de geboortekaartjes uit te zoeken. Hebben jullie de naam al gekozen? Wat voor een geboortekaartje vind je mooi bij jullie gezin/ de naam passen? Op hippegeboortekaartjes.nlkun je verschillende ontwerpen en stijlen vinden. Ook ikzelf heb hier ons geboortekaartje gevonden! Hij is zo ontzettend mooi geworden en past precies bij ons gezin! Ben je benieuwd naar ons ontwerp? Houd dan mijn social media in de gaten. Zodra de baby boy er is, zal ik deze met jullie delen. Een handige tip is om al tijdens je zwangerschap een proefdruk te bestellen EN alle enveloppen te bestellen. Is je proefdruk goed, dan hoef je na je bevalling alleen de datum/tijd/gewicht etc door te geven en ontvang je je perfecte geboortekaartje zo snel mogelijk. Als je ook alle enveloppen al tijdens je zwangerschap besteld, dan kun je tijdens je verlof alle adressen al op de enveloppen schrijven. Dit scheelt een hoop werk tijdens je kraamperiode wanneer je het liefste van je kindje wil genieten.

Succes met alle voorbereidingen op jouw bevalling! Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Mocht jij nog tips hebben, die hier zeker tussen horen? Laat het mij dan vooral weten.

Liefs x,

Jacqueline Steenbeek

Mama van Julia, Eigenaresse Baby Glimpse, Verloskundige en Zwanger van de 2e!