Terug naar Blog
IMG_2933

Zijn zwangerschapsvitaminen belangrijk?

Gepubliceerd op 23 januari 2024 22:52

Dat je extra foliumzuur moet nemen tijdens je zwangerschap, zal je hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan zijn. Ook het advies om extra vitamine D en Calcium wordt momenteel aangeraden door professionals om gezondheidsrisico’s te verlagen.

Maar is het eigenlijk wel nodig om extra vitaminen tijdens je zwangerschap te nemen? Als je gezond en gevarieerd eet, dan krijg je toch al genoeg binnen?

Waarom vitaminen tijdens de zwangerschap?

Deze bovenstaande vragen worden helaas nog vaak gesteld door zwangeren én helaas soms ook door professionals. Onze voeding is geëvolueerd en bevat minder voedingsstoffen dan een eeuw geleden, wat de noodzaak van supplementen benadrukt. Onze moderne levensstijl, gekenmerkt door stress, toxische stoffen en andere uitdagingen, vergt extra voedingsondersteuning voor een gezonde zwangerschap.

Al zou je eten volgens de ‘schrijf van vijf’, al zou je 5 verschillende groentes per dag eten, dan nog krijg je helaas niet voldoende voedingsstoffen binnen om jouw lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen. Wanneer je zwanger bent, heeft jouw lichaam zelfs nog meer behoefte aan de juiste voedingsstoffen voor je zwangerschap en de ontwikkelingen van de baby.

Wat zijn de beste vitaminen voor de zwangerschap?

Zoals je waarschijnlijk weet zit er een groot verschil in de kwaliteit van supplementen. Slik niet zomaar iets! Soms kan het zelfs meer verstoring te weeg brengen, dan dat het de lichamelijke functies ondersteunt. Let er daarom goed op dat je de juiste én van hoge kwaliteit voedingssupplementen binnenkrijgt.

De natuurlijkheid, de opneembaarheid en de combinatie van vitaminen en mineralen zijn hierbij belangrijke factoren om rekening mee te houden.


Natuurlijke vitamines

Door supplementen te nemen met natuurlijke vitamines en mineralen, kunnen deze gemakkelijker worden opgenomen door het lichaam.

Natuurlijke vitaminen en mineralen zijn namelijk zoals nutriënten uit onze voeding en zoals ons lichaam ze zelf aanmaakt. Deze kunnen het beste worden opgenomen door ons lichaam en werken daarom het meest efficiënt.

Helaas worden nog veel synthetische vitaminen en mineralen tijdens de zwangerschap gebruikt, omdat deze vele malen goedkoper zijn. Deze synthetische vitaminen en mineralen zijn niet natuurlijk en ook niet lichaamseigen, waardoor je ze voornamelijk gewoon weer uit plast.

Omdat je lichaam meer moeite moet doen om deze synthetische vitamines om te zetten tot bruikbare vitamines, kan het soms meer verstoring brengen in de hormonen in plaats van het ondersteunen van de hormonen.

Het verschil in prijsklasse tussen de verschillende voedingssupplementen die worden aangeboden is daarom niet voor niets zo groot. De kwaliteit maakt zeker een groot verschil voor je lichaam.

Opneembaarheid van vitamines

De opneembaarheid van vitaminen en mineralen wordt bepaalt door de biologische beschikbaarheid. Hoe hoger de biologische beschikbaarheid, hoe beter de vitaminen en mineralen opneembaar zijn. Een voorbeeld is Magnesium. Niet iedere Magnesium in ieder supplement is van even goede kwaliteit en even hoge opneembaarheid. Door magnesium te koppelen aan een aminozuur, krijg je de vorm Magnesium Bisglycinaat. Dit is een voorbeeld van een goed werkende magnesium en is goed opneembaar voor het lichaam.

Als jij je lichaam wil ondersteunen met de juiste vitaminen en mineralen, let dan op dat je vitaminen en mineralen in de juiste vorm en opneembaarheid neemt.

Samenstelling aan vitaminen en mineralen

De juiste samenstelling en dosering aan vitaminen en mineralen is tevens een belangrijk voor de effectiviteit van de supplementen. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat bepaalde nutriënten kunnen samenwerken en dit zorgt ervoor dat de opneembaarheid en effectiviteit ervan wordt versterkt.

Om een voorbeeld te geven. Calcium en vitamine D werken goed samen, omdat vitamine D de opname van Calcium in de darmen bevordert. Ook Vitamine E en Selenium zijn twee nutriënten die goed samenwerken. Beide voedingsstoffen fungeren al antioxidanten, die cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vitamine E helpt de celmembranen te beschermen, terwijl selenium essentieel is voor de werking van antioxidatieve enzymen. Samen bevorderen ze de gezonde celwerking.

Om jouw zwangerschap alle nodige ondersteuning te kunnen bieden, is daarom het advies om een goede multivitamine speciaal voor je zwangerschap te nemen. Hierdoor krijg je de juiste samenstelling en dosering aan vitaminen en mineralen binnen.Welke vitaminen tijdens de zwangerschap?

MomPwdr is een zwangerschapsvitaminen die grondig onderzoek heeft gedaan naar de behoefte van zwangeren én de baby tijdens iedere fase. Zo hebben zij als eerste voedingssupplementen ontwikkelt die precies afgestemd zijn op de trimester van de zwangerschap. Deze supplementen bevatten vitamines en mineralen in de juiste samenstelling, vorm én dosering.

Ook maakt MomPwdr gebruik van natuurlijke vitamines en in de beste opneembaarheid. Zo weet je zeker dat je de beste ondersteuning biedt aan je zwangerschap én aan de ontwikkelingen van je baby!

Wil jij weten in welke fase jij zit? Kijk dan op de website van MomPwdr. - Premium voedingssupplementen voor je zwangerschap.

Kortom stijgt dus onze voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap en is het helaas niet meer mogelijk om alle vereiste voedingsstoffen uit ons voedsel te halen. Daarom wordt het aanbevolen om je voeding aan te vullen met kwalitatieve supplementen.

De juiste voedingssupplementen spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van een gezonde zwangerschap en de optimale ontwikkeling van de baby.